home > bijlard > geschiedenis

Geschiedenis Bijlard

Bijlard is in 1964 gestart in de boterfabriek te Ottersum als TIO (Technische Industrie Ottersum).

In 1973 verhuisde het bedrijf naar de potjesfabriek in Ottersum en werd de officiële naam "Technische Industrie en Handelsonderneming Bijlard".

Sinds 1975 zijn wij gevestigd op de Ovenberg in Milsbeek waar in 2004 een nieuwe moderne fabriek gebouwd werd.

Het bedrijf was in eerste instantie een kleine machinefabriek en er werden drukgroepen en frictieplaten van tractoren gereviseerd. Tevens werden er cilinder gefabriceerd en gerepareerd.

Later kwam daar een groothandel in automaterialen, gereedschappen en aanverwante artikelen bij. Begin jaren 80 kwam er steeds meer hydrauliek bij. Het begon met het maken van kleine aggregaatjes en systeempjes, eind jaren 80 was dit uitgegroeid tot aggregaten van zo'n 100 kW. geïnstalleerd vermogen.

Vanaf 2004, tijdens de verhuizing naar de nieuwe fabriek, werd afscheid genomen van de groothandelsfunctie voor wat betreft automaterialen en gereedschappen. Vanaf deze tijd was het alleen nog hydrauliek/pneumatiek en machinefabriek, handelend onder de naam "Bijlard Hydrauliek".

Toen Parker ons in 2004 daarvoor benaderde, werden wij één van de eerste Parkerstores in Nederland.

Sinds 2013 zijn wij officiëel "Certified Distributor Parker Hydraulics".

 

Nieuws

Nieuwe CNC freesbank

Recent heeft Bijlard een nieuwe Style CNC freesbank aangeschaft.Lees meer

Nieuwe huistijl en website

Bijlard heeft een restyle van haar huisstijl doorgevoerd. Door de groei en ontwikkeling van het bedrijf was het zaak om een transparant en zakelijke uitstraling te realiseren.Lees meer